Oferta

Opis oferty

Budując markę Ampol, przez lata staraliśmy się, aby w naszej ofercie znaleźli się zarówno liderzy branży wędliniarskiej, jak i małe zakłady produkcyjne, które poprzez unikatowość swoich produktów trafiają w najbardziej wysublimowane gusta.

Co wyróżnia naszą ofertę?

  • oferta 40  różnych zakładów mięsnych
  • własny zakład rozbiór drobiu
  • własny import produktów delikatesowych
  • szeroka gama garmażu
  • elastyczność
  • dostępność
  • zaangażowanie

Dzięki flocie czterdziestu specjalistycznych samochodów jesteśmy w stanie szybko i sprawnie realizować dostawy w trzech województwach, zapewniając świeżość oraz najwyższą jakość oferowanych produktów.
Dzięki regularnym akcjom promocyjnym oraz wsparciu naszych przedstawicieli handlowych zapewniamy naszym klientom ofertę dostosowaną do ich potrzeb.
Dzięki temu, że nam się chce chcieć, jesteśmy zawsze gotowi na nowe wyzwania i błyskawicznie reagujemy na potrzeby rynku.

Chcesz poznać aktualną, szczegółową ofertę?

Dział handlowy:
tel.12 423 64 78

Skontaktuj się z nami

Skąd się wzięło #jemyto! ?

Z połączenia  pasji i dobrego smaku, z tradycji rodzinnych w produkcji śledzi i garmażu, z chęci zmiany postrzegania posiłków gotowych w Polsce. Krótko mówiąc, świeżość, jakość, smak, powtarzalność i ręczna rzemieślnicza produkcja to nasze niekwestionowane atuty.

Dostarczamy gotowe rozwiązania kulinarne, które ułatwią Twoje życie i z pewnością dodadzą mu smaku;)

Zakład  HAŃDEREK rozpoczął działalność w 1992 roku, ta rodzinna  firma znajduje się w Buczkowicach, malowiniczej miejscowości graniczącej ze Szczyrkiem. Od początku obecności na rynku w firmie przywiązywano najwyższą wagę do jakości produktów i tworzenia oferty spełniającej oczekiwania konsumentów.
 
Do dynamicznego rozwoju firmy przyczyniły się rodzinne tradycje właścicieli: Wojciecha i Pawła Hańderek w wytwarzaniu wędlin, dzięki którym produkowane przez zakład wyroby szybko zyskały szerokie grono nabywców.Postaw na tradycje – Biesiada Polska, Chluba Domu, Nad Ogniem Wędzone, Z Dymnej Chaty
Strefa indyka – najwyższej jakości produkty z indyka 
 
ŁUKOSZ – jest firmą rodzinną, powstałą w 1989 r. Pierwszym produkowanym wyrobem był salceson z indyka. Z upływem czasu oferta zakładu szybko się poszerzała a sam zakład stał się jednym z liderów w produkcji wyrobów drobiowych w Polsce. 
Udziec z indyka w galarecie, salceson cesarski, parówki z fileta indyczego, pierś z indyka gotowana to tylko część naszej smacznej oferty.  
 
Balcerzak i Spółka zlokalizowany jest w miejscowości Sława i jest największym w branży w województwie lubuskim i jednym z największych i najnowocześniejszych w Polsce. Firma należy do niemieckiej grupy kapitałowejheristo ag, posiada uznaną i renomowaną markę, a co najistotniejsze – stabilną pozycję rynkową.
 
Jako pierwsi w Polsce, rozpoczęliśmy produkcję Kabanosów drobiowych, a od wielu lat do grupy jej sztandarowych produktów zaliczamy też kiełbasę Polską surową dojrzewającą.
 
W naszej ofercie znajdziesz – wędliny codzienne, suche i dojrzewające bezglutenowe oraz linię produktów „jak ze wsi”.

Tradycja i Historia – zaufanie i uznanie od 30 lat Jesteśmy rodzinną firmą działającą na rynku od ponad 30 lat. Specjalizujemy się w dostarczaniu konsumentom mięsa i wyrobów wędliniarskich najwyższej kategorii. Miarą naszego sukcesu jest wciąż rosnące grono stałych Nabywców, którzy doceniają walory produktów dostępnych w naszym szerokim asortymencie. Za nadrzędny cel stawiamy sobie zadowolenie Klienta – możecie mieć więc Państwo pewność, że sięgając po artykuły sygnowane logo firmy ZYGMUNT otrzymujecie produkt najwyższej klasy.

Bell – jedno logo, wiele marek

Produkty takich marek jak ZIMBO, Abraham, Môssieur Polette od zawsze spełniały różne oczekiwania klientów. 
 
Mamy przyjemność ogłosić, że wszystkie z powyższych marek  znajdziecie już pod logiem Bell.
 
Dziękujemy za zaufanie!

Jesz lepiej – żyjesz lepiej!

Od cienkich, idealnych na przekąski kabanosów po regularnie goszczące na stołach parówki i wędliny. Z pasją tworzymy produkty, które gwarantują najwyższą jakość i wyrazisty smak.Nasze kabanosy zdaniem wielu najlepsze mięsne przekąski na świecie Idealnie wysuszone, kruche, a do tego wygodne.

Najwięksi smakosze kabanosów mogą wybrać spośród szerokiej gamy smaków i zawsze będą mieć pewność, że sięgają po wyjątkową przekąskę, której smakowanie to czysta przyjemność.

Kto by nie znał pasztetu Ciechanowskiego …? 
Cedrob S.A. jest największym polskim producentem mięsa drobiowego.
W portfolio marki Cedrob jest szeroki wachlarz wyrobów z mięsa kurczaka, kury rosołowej, kaczki oraz gęsi. Nasze mięso produkowane jest z wykorzystaniem nowoczesnych technologii produkcji, co sprawia, że zachowują one smak, świeżość oraz najwyższą jakość.
Szeroka oferta produktów, zarówno w formie świeżej, jak i głęboko mrożonej, dostępna jest na terenie całego kraju, a także na ponad 50 rynkach z całego świata – w krajach państw UE, Afryki, Azji oraz na Bliskim Wschodzie.

Producent galaretek z kurczakiem, indykiem oraz wieprzowych.

Roldrob S.A. należy do Grupy Drosed, której strategicznym akcjonariuszem jest francuska Grupa LDC – europejski lider branży drobiarskiej
 
W swojej ofercie posiada szeroka gamę mięs z kurczaka, kaczki i gęsiny.
 
Producent wyjątkowego Kurczaka Zagrodowego, który swoją jakością podbił serca wielu Polaków. 

Podlasie naszym zdaniem jest najbardziej urokliwym regionem Polski. Puszcza Białowieska, Knyszyńska, Augustowska i Kurpiowska, dolina Narwi i Bugu oraz rozciągający się dookoła malowniczy krajobraz łąk, pól, lasów i wód – wszystko to zachwyca przyrodą niewiele zmienioną przez człowieka.

Właśnie tu na terenie historycznego Podlasia znajduje się ojczyzna Kurczaka Zagrodowego. Hodowany jest on troskliwie w niewielkich rodzinnych gospodarstwach, metodami jak najbardziej zbliżonymi do tradycyjnych.

Zakład Produkcyjny zlokalizowany jest w jednym z najczystszych regionów Polski. Firma posiada nie tylko ekologiczną kotłownię olejową, ale także własną zmodernizowaną oczyszczalnie ścieków i nowoczesną stację uzdatniania wody. W 2020 roku została oddana do użytku farma fotowoltaiczna produkująca energię elektryczną na potrzeby własne. 

W ofercie ponad 100 asortymentów. Przede wszystkim są to wędzonki, wędliny oraz mięso z indyka:mDobrą markę naszych wyrobów wpływa przede wszystkim wysoka jakość surowców mięsnych.

Jesteśmy jednym z największych producentów mięsa w Centralno-Wschodniej Europie i jednym z liderów branży w Polsce. Od lat wyznaczamy standardy w branży przetwórstwa mięsnego i jesteśmy prekursorem zmian. Dzięki prowadzonym od wielu lat konsekwentnym i skutecznym działaniom marka ”SOKOŁÓW” jest najbardziej znaną i najchętniej kupowaną marką produktów mięsnych w Polsce. Grupa Sokołów zatrudnia ponad 8 000 osób. Główna siedziba spółki mieści się w Sokołowie Podlaskim. 

W skład Grupy wchodzi 8 nowoczesnych zakładów produkcyjnych zlokalizowanych w: Sokołowie Podlaskim, Kole, Robakowie, Dębicy, Czyżewie, Jarosławiu, Tarnowie i Osiu oraz 4 sp

Jesteśmy rodzinną, polską firm, działającą na rynku od 1992 roku. W tym czasie udało nam się stworzyć jedno z największych, najbardziej innowacyjnych i najbezpieczniejszych przedsiębiorstw w branży przetwórstwa mięsnego w Polsce.
Jesteśmy mistrzami w tworzeniu dobrego smaku – smaku, którego szukasz!
 
Zakład Kabanospol powstał w 1991 roku z inicjatywy Tadeusza Wilka, Mariana Grabca i Władysława Pociaska – osób, które za główny cel działalności zakładu Kabanospol postawiły sobie tworzenie wciąż niezmiennego, znakomitego smaku. Smaku, o który dbamy już kilkadziesiąt lat. W naszej codziennej pracy produkcyjnej umiejętnie łączymy możliwości najnowszych technologii ze staropolskimi, sprawdzonymi recepturami. Każdego dnia dbamy o wysoką jakość naszych produktów, nowoczesne wyposażenie linii produkcyjnej, wysokie kwalifikacje kadry pracowniczej, rozbudowaną sieć dystrybucji – wszystko z myślą o zadowoleniu naszych Klientów. Szczególnie dbamy o podniebienia najbardziej wymagających Smakoszy, dlatego wciąż poszerzamy naszą ofertę.
Wszystko co najlepsze dojrzewa powoli. 
 
Szeroka gamą własnego importu włoskich wędlin długodojrzewających, belgijskich pasztetów, węgierskich salami, oraz delikatesów z całej Europy to mocna strona oferty Ampol, którą staramy się zaspokoić nawet najbardziej wymagających klientów.
 
Coati to producent wyjątkowych włoskich wędlin, który wchodzi w skład naszej oferty produktów PREMIUM.
 
Wszystko co najlepsze dojrzewa powoli. 
 
Szeroka gamą własnego importu włoskich wędlin długodojrzewających, belgijskich pasztetów, węgierskich salami, oraz delikatesów z całej Europy to mocna strona oferty Ampol, którą staramy się zaspokoić nawet najbardziej wymagających klientów.
 
Historia firmy Pick Szeged Zrt. sięga XIX wieku. Od 150 lat Pick jest znaczącym graczem na europejskim rynku przemysłu spożywczego i jest liderem węgierskiego rynku mięsnego, oferując doskonałej jakości produkty powszechnie znane i cenione na całym świecie.
Producent flaków „Pałuki” posiada w ofercie takie wyroby jak: flaki surowe, flaki wołowe, wieprzowe oraz cielęce w różnej postaci, a także zupy (np. grochówkę, żurek, fasolkę po bretońsku, zupę gulaszową). Wszystkie wyroby garmażeryjne „Pałuki” przygotowywane są według oryginalnej receptury, dzięki której zachowują one wspaniały smak i aromat.
 
Producent flaków zadbał o najwyższą jakość swoich produktów. Wyroby spożywcze nie zawierają konserwantów ani barwników – przygotowywane są jedynie z naturalnych, sprawdzonych i zdrowych surowców. Staranny dobór i wyselekcjonowane składniki flaków „Pałuki” oraz idealnie skomponowane przyprawy, gwarantują niepowtarzalny smak i niezapomniane wrażenia kulinarne.
Wędliny rodzinnej firmy Wolarek charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i aromatem, które zawdzięczają wędzeniu w tradycyjnej wędzarni dymem bukowym i olchowym. Nasze wyroby nie posiadają glutaminianu sodu, dodanych fosforanów, wolne są także od alergenów, a do ich wyrabiania wykorzystywane są tylko starannie wyselekcjonowane gatunki mięs.
 
Kruchość szynek, kiełbas czy schabów od Wolarka jest efektem pieczołowitej obróbki wysokiej jakości surowca oraz zastosowania kompozycji naturalnych przypraw. Kierując się niezmiennie utrzymaniem wysokiej jakości naszych specjałów, rozszerzamy sukcesywnie asortyment, chcąc wyjść naprzeciw oczekiwaniom rosnącej grupy naszych Klientów.
 
Znane docenione i ugruntowane miejsce przypada w nim niewątpliwie oryginalnej kiełbasie lisieckiej, której niepowtarzalny smak znalazł uznanie w wielu gospodarstwach domowych. Nasze specjały wyróżniają się delikatnością struktury mięsa, soczystością, aromatem, złocistą skórką, która ukrywa cały bukiet smaków i przyjemnie chrupie poddając się każdemu kęsowi.
Wyroby z Tradycyjnego Jadła produkujemy według starych receptur. Łączymy smak najlepszej jakości mięsa z aromatem przypraw – świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, cebulą, zielem angielskim, kminkiem, papryką i solą. Nie sięgamy po sztuczne konserwanty, barwniki, ani wypełniacze.
 
Nasze wyroby wędzimy w tradycyjnej wędzarni na dymie z drewna olchowego. Łączymy tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach unii europejskiej.
– Tak rodzi się zdecydowany, dojrzały smak. Smak godny królów.
Marka parówek w Polsce. Jest ona także liderem pod względem ilościowym, jak i wartościowym sprzedaży w swojej kategorii*. Smak Berlinek to zasługa unikalnej receptury. Wysoka jakość mięsa, sekretna mieszanka naturalnych przypraw, precyzyjny proces parzenia w kontrolowanej temperaturze oraz wędzenie dymem bukowym sprawiają, że Berlinki smakują wyśmienicie i mają delikatną konsystencję.
 
Szerokie portfolio marki odpowiada na potrzeby konsumentów. Berlinki polecamy w wersjach: classic, a także w wariatach smakowych: z serem, pepperoni, jalapeño oraz habanero. Dla tych, którzy szukają konkretnej porcji mięsa, polecamy Berlinki Machos à la Kabanos. Konsumenci preferujący produkty drobiowe znajdą w ofercie delikatne Berlinki z kurczaka oraz Berlinki z indyka.

Indykpol to polska, nowoczesna marka, która opiera swoje produkty o mięso indycze mające unikalne właściwości w stosunku do innych mięs. Za swoje produkty bierzemy pełną odpowiedzialność kontrolując proces ich powstawania od paszy, aż do półki sklepowej „jakość od pola do stołu”. Dzięki temu dobre odżywianie może być czystą codzienną przyjemnością i nie sprawiać żadnego kłopotu.

Nasze produkty są zdrowe, smaczne i wygodne. Indykpol to marka, która jest europejskim symbolem jakości dla produktów pochodzenia indyczego.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „SŁAWA” Sp. z o.o. to firma, która powstała w 1996 roku i jest zlokalizowana w malowniczej miejscowości o tej samej nazwie Sława, położonej nad Jeziorem Sławskim wśród zróżnicowanego, pięknego krajobrazu. Działalność spółki skoncentrowana jest przede wszystkim na przetwórstwie mięsa drobiowego, wieprzowego i wołowego pozyskiwanego od naszych stałych, wiarygodnych partnerów.

Profil produkcji obejmuje wyroby wytwarzane pod marką „SŁAWA”, produkty z segmentu Premium „Z NASZEJ WĘDZARNI”. Jesteśmy na etapie wdrażania do sprzedaży kolejnej marki wyrobów o wysokiej jakości, mięsności oraz wyjątkowym smaku „Z INDYKA”, produkowanej w oparciu o surowiec w 100% z mięsa indyka.
Posiadamy doskonałe zaplecze surowcowe (własne kurniki indyków) oraz rodzinny zakład Hodowla i Ubój Indyka „BODAMA” Sp. z o.o. w Sławie , który zabezpiecza nam na bieżąco dostawy świeżego, wyselekcjonowanego surowca do produkcji, jak również pozwala uzupełnić ofertę handlową na mięso indycze naszym klientom.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „SIWEK” powstał jako firma rodzinna i istnieje już od 1997 roku. Produkcję rozpoczęliśmy na bazie surowców drobiowych, specjalizując się w dostawach salcesonu z indyka i indyka w galarecie. 
 
Tak pozostało do dnia dzisiejszego, salceson z indyka jest flagowym produktem naszej firmy i gości na stołach rodzin w całej Polsce.

Ełk Mazury należy do grupy zakładów ANIMEX , posiada szeroka gamą produktów.

Kabanosy, kiełbasy cienkie, kiełbasy suche, konserwy, parówki, plastry, szynki konserwowe, wędliny drobiowe, wędzonki.

Zakład  Przetwórstwa Mięsa „Świderpek” działa w branży mięsno-wędliniarskiej od 1992 roku.. Jest to małe rodzinne przedsiębiorstwo założone przez Ewę i Bogdana Świder. Zakład usytuowany jest we wsi Zapole, należącej do gminy Niwiska, znajdującej się na terenie województwa podkarpackiego. Lokalizacja zakładu to jedna z zalet firmy. Obecnie zakład usytuowany jest w miejscu, gdzie nie ma warunków uciążliwych dla otoczenia, są to okolice rolniczo – leśne. Tereny wokół zakładu są znacznie zalesione z występującą licznie zwierzyną łowną. 

Specjalizujemy  się w produkcji tradycyjnych, lokalnych wyrobów o jak najlepszych walorach smakowych. Technologia produkcji wyrobów opiera się na starych, sprawdzonych recepturach, bez dodawania konserwantów.

Yano należy do grupy zakładów ANIMEX, w swojej ofercie posiada szeroką gamę produktów blokowych, kiełbasy cienki, parówki, sous-vide, wędzonki