Mazury - EŁK

Zakłady Mięsne "Mazury" w Ełku Sp. z o.o. od kilku lat znajdują się w czołówce producentów mięsa i przetworów mięsnych. Początek działalności przetwórni dała rzeźnia miejska, która powstała w 1907 roku. Nowoczesny zakład został wybudowany w 1974 roku, w bardzo atrakcyjnym, najczystszym ekologicznie regionie Polski. Obecnie jest to jedna z największych firm przetwórstwa mięsnego w kraju.

 

Zakład posiada uprawnienia eksportowe na rynki Unii Europejskiej i USA. "Mazurskie" wyroby trafiają na stoły m.in. Szwecji, Niemiec, Holandii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Rumunii, Litwy, Łotwy, Ukrainy, Białorusi, Rosji, USA i Libanu. Obecnie współpracujemy z wieloma znanymi odbiorcami, włączając duże sieci handlowe i hipermarkety, takie jak Makro Cash & Carry, Auchan, Carrefour, Geant, Leader Price, McDonald's, Hotel Marriott, Hotel Gołębiewski w Mikołajkach, Polskie Linie Lotnicze LOT.

 

Wśród produkowanych wyrobów są: mięso wieprzowe i wołowe w elementach, wędliny (kiełbasy cienkie, podsuszone, suche), wędliny podrobowe, wędzonki (szynki, polędwice, wyroby prasowane), szynki i łopatki konserwowe, konserwy mięsne (wieprzowe, wołowe, wieprzowo-wołowe) i tłuszczowo-mięsne, wyroby garmażeryjne. Produkty są porcjowane i plasterkowane w MAP (zmodyfikowanej atmosferze), hermetycznych opakowaniach termokurczliwych (vacuum), co pozwala na zachowanie trwałości do 21 dni od daty produkcji.

 

Adres strony firmowej: www.zm-mazury.pl

 

Koszyk jest pusty.
copyright © Ampol wizyt: 634758 on-line: 4 realizacja:intellect.pl